Animecon 06 Helsingissä 19. - 20.8.2006


Joensuun otakuiden edustajisto oli paikalla elokuussa Helsingin Paasitornissa järjestetyssä Animecon 2006 tapahtumassa.


Lauantai aamuna ennen ovien aukeamista kaikki olivat vielä pirteitä ja iloisia.


Sisällä olikin sitten pimeää, ahdasta ja kuumaa, mutta hymy ei kuitenkaan hyytynyt.


Teinilaumojen puristuksiin uskaltautunut urhea reportterimme kuitenkin jaksoi olla sisätiloissa onnistuneen vesitankkauksen ansiosta.
Sisätiloissa selviämiseen tarvittiinkin kaikki mahdolliset keinot. Esimerkkinä Ryhmäcosplaykisan jono, jota riitti salin ovelta kolme kerrosta ylöspäin, neljä kerrosta alaspäin ja siitä vielä pihalle asti.


Joensuun otakuiden Kujibiki Unbalance cosplayryhmä selvisikin ryhmäkisassa kunniakkaasti toiselle sijalle.


Ehkä vähemmän kunniakkaasti, Joensuun Otakuiden edustajista kasailtu, Jordan curling joukkuekin sijoittui toiselle sijalle. Jordan curlingia siis pelataan Robert Jordanin tiiliskiviromaaneilla kivilattialla.


Niukat tappiot johtuivatkin ehkä täysin cheerleadereiden puuttumisesta. Ensi vuonna kyllä tiedetään paremmin...


Sisätiloista löytyi myös runsaasti myyntitiskejä joista voi ostaa kaikkea rintanapeista maailmanvalloi... *köh* siis kirjallisuuteen. Välillä oli kuitenkin hyvä käydä ulkosalla saamassa happi- ja auringonvalomyrkytys sekä ihastelemassa taidokkaita cosplay pukuja.


Cosplayesiintyjät viihtyivätkin paljolti ulkoilmassa ei yksin kuumien ja ahdistavien pukujensa takia vaan, koska oheiskoristeet olisivat saaneet sisätilojen tungoksessa aikaan ruumiita.


Lauantai iltana ihmilaumat katosivat yhtä äkillisesti kuin olivat ilmestyneetkin ja jäljelle jäi vain todisteet siitä, että väkeä oli ollut enemmän kuin tarpeeksi. Ensi vuonna uudestaan. Odotettavissa enemmän ohjelmaa, enemmän hupia, enemmän ihmisiä ja vähemmän happea.